ACCIDENTĂRI DIN CAUZA MIȘCĂRILOR REPETITIVE

ACCIDENTĂRI DIN CAUZA MIȘCĂRILOR REPETITIVE

Acronimul VTR reprezintă „vătămarea tulpinilor repetitive”. Termenul nu indica un diagnostic în sine – este un termen cupola pentru un grup de simptome la nivelul membrului superior, fara a indica si cauza.

VTR are o utilizare repetitivă, dar are întotdeauna alți factori asociați cu acesta, cum ar fi stresul, posturarea nepotrivita, lipsa pauzelor și depresia. De obicei este dificil să separăm aceste probleme de afecțiune, iar recuperarea este, în cel mai bun caz, frustrantă.

Dacă fiecare ar avea capacitatea de a prelua controlul asupra propriilor acțiuni, această condiție debilitantă nu ar mai avea loc.

 

Anatomie simplificată

Brațele noastre sunt alcatuite din oase, mușchi, ligamente, tendoane, nervi și vase de sânge.

În cazul brațelor noastre, osul toracic (sternul) este conectat la claviculă (claviculă), care este conectat la omoplat (scapula), care este conectat la osul nostru superior al brațului (humerus), care este conectat la oasele antebrațului (raza și ulna). Încheietura se conectează apoi la o mulțime de oase mici ale mâinii. Ligamentele țin toate aceste oase la un loc. Deasupra acestei structuri osoase sunt mușchii, care se contopesc pe oase prin tendoane. Mușchii se activează pentru a ne deplasa articulațiile. Nervii se afla în jos pe braț, ne permit să simțim atingere, temperatură și durere.

După cum puteți constata, brațele noastre au multe părți în mișcare, iar mișcarea este modul de a rămâne sănătos și în stare de funcționare. Prin folosirea zilnică a tuturor articulațiilor și prin activarea zilnică a tuturor mușchilor și tendoanelor, sistemele scheletice, musculare și nervoase din brațele noastre rămân sănătoase.

 

Ce nu e bine

După cum se stie, tindem să ne mișcăm mult mai puțin decât ne-am obișnuit. Mișcările în care suntem implicați par să fie repetitive, De exemplu, tastarea, scrierea unei conversații de SMS-uri, operarea unui utilaj specializat sau conducerea vehiculelor. Această activitate repetitivă poate duce adesea la supraîncărcare și deteriorare, undeva de-a lungul „liniei corpului”. Deoarece toate structurile corpului nostru sunt conectate, acest lucru poate afecta lucrurile în continuare de-a lungul „liniei”.

Imaginează-ți o doamnă care folosește mult o tastatură de computer. Posturarea nepotrivita, combinată cu volumul timp petrecut, duce la urmatoarea situatie: unii Apare durerea.  în zona încheieturilor, nervii din zonă devin sensibilizați, Dezechilibrele musculare devin mai extreme, bolnavul se supără, devine mai stresat.

Chiar dacă tendonul inițial dureros se vindecă și se stabilește, durerea poate continua. . În realitate, omul simte durerea, deoarece nervii și mușchii sunt sensibilizați.

Mergeti pe drumul bun și împiedicați VTR să se întâmple în primul rând!

 

Acționați corect

MUTARE!

Desigur, trebuie să vă asigurați că biroul dvs. este bine configurat, insa, factorul de risc mai mare este încă lipsa de varietate de mișcare. Dacă citiți mai mult decât tastați, mergeți și stați în picioare, îngenuncați sau culcați-vă pe burtă. Faceți o ceașcă de ceai pentru dvs., mai degrabă decât să convingeti pe altcineva să o facă pentru dumneavoastră.

Folosiți-vă pauză de prânz pentru a vă plimba și folosiți-vă picioarele, mai degrabă decât brațele.

Asigurați-vă că faceți o activitate de fitness generală și mențineți o greutate sănătoasă, pentru a avea țesuturile rezistente și sănătoase. Gestionați-vă volumul de muncă printr-o comunicare deschisă cu colegii și șefii și încercați să dormiți cat trebuie.

Prevenirea VTR poate fi rezumată prin două cuvinte: MOVE și BALANCE. Continuați mișcarea și găsiți echilibru în tot ceea ce faceți – nu prea mult în niciun lucru!

 

Set de instrumente:

1. Schimbați-vă mediul

  • Asigurați-vă că aveți o stație de lucru bine configurată:
  • Ecranul computerului trebuie să fie la nivelul ochilor
  • Tastatura trebuie să fie la înălțimea cotului
  • Genunchii trebuie să fie îndoiti la 90 de grade, cu picioarele ferm pe podea sau cu un sprijin pentru picioare
  • Stati cu bazinul sprijinit l în spătarul scaunului, cu spatele drept, cu umerii în spate

 

2. Schimbați-vă obiceiurile

  • Ridicați-vă de pe scaun timp de cel puțin 10 minute în fiecare oră pentru primele trei ore, apoi 5 minute la fiecare jumătate de oră după aceea
  • Dacă este posibil, mențineți utilizarea computerului până la maximum 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână
  • Profitați de fiecare ocazie pentru a schimba pozitia ( culcați-vă să citiți, urmăriti  televizorul de pe bicicleta de antrenament etc)
  • Profitați de orice ocazie pentru a face miscare – mergeți la ora prânzului, discutați langa răcitorul de apă etc.

DORESC MAI MULTE INFORMAȚII

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Prin completarea formularului de mai sus, sunt de acord sa fiu contactat/ă de către KINETO FITNESS ONLINE în legătură cu serviciile solicitate.

error:

KINETO FITNESS ONLINE utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna, prin personalizarea continutului KINETO FITNESS ONLINE si a anunturilor pe care le afiseaza, pentru a dezvolta functii noi social media si pentru a analiza traficul website-ului. De asemenea, KINETO FITNESS ONLINE ofera aceste date partenerilor sai (retele sociale, de analiza a infromatiilor, de publicitate) care le pot combina cu alte informatii obtinute de ei direct sau indirect. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.