CUM SCAP DE COCOASA (CIFOZA)

Cifoza sau Cocoasa reprezintă o curbare antero-posterioară a coloanei vertebrale toracale.

„Cifoza” este o curbare exagerată, cu mai mult de 50 de grade. Coloana persoanelor care suferă de cifoză poate prezenta o deformare/umflătură în zona toracală.

Cifoza apare ca rezultat al unor probleme de dezvoltare, al unei boli degenerative, cum ar fi artrita coloanei vertebrale, al unei osteoporoze ce generează o compresie a vertebrelor sau al unui traumatism al coloanei vertebrale. Aceasta poate apărea la orice vârstă.

Cifoza în stare incipientă implică puține probleme medicale, se corectează relativ ușor, dar în cazurile severe pot fi afectați plămânii, nervii și alte țesuturi sau organe, provocând durere. Tratamentul cifozei depinde de vârsta pacientului, de cauzele ei și de alte complicații, dacă există.

 

Simptomele cifozei:

Umerii rotiți în interior, spatele rotunjit și capul înspre înainte, sunt toate elementele cifozei, care în afară de aspectul postural neatrăgător, pot cauza multe neplăceri precum: dureri de umeri, dureri musculare la nivelul gâtului și al cefei, dureri de cap, dureri între omoplați, deformări ale discurilor intervertebrale și presiuni asupra diferiților nervi.

Pentru a evita apariția cifozei se impune o postură corectă, menținerea stării de sănătate în limite normale. Pentru a evita abaterile de la funcționarea normală a coloanei, se pot efectua o serie de exerciții de prevenire și de corectare.

Se pot efectua exerciții ușoare, ca YTWL, care, asociat cu EMS (electrostimularea musculară) dă rezultate și mai bune, căci prin antrenarea musculaturii coloana revine la poziția normală.

Exercițiul YTWL presupune patru mișcări (Y, T, W si L), iar denumirea provine de la forma literelor pe care brațele și trunchiul le creează pe parcursul efectuării acestuia.

 

Cum scap de cifoza?

Simplu! Sună-ne sau Scrie-ne problema pe care o ai și noi o să îți facem un program de recuperare optim pentru îndreptarea spatelui!

DORESC MAI MULTE INFORMAȚII

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Prin completarea formularului de mai sus, sunt de acord sa fiu contactat/ă de către KINETO FITNESS ONLINE în legătură cu serviciile solicitate.

error:

KINETO FITNESS ONLINE utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna, prin personalizarea continutului KINETO FITNESS ONLINE si a anunturilor pe care le afiseaza, pentru a dezvolta functii noi social media si pentru a analiza traficul website-ului. De asemenea, KINETO FITNESS ONLINE ofera aceste date partenerilor sai (retele sociale, de analiza a infromatiilor, de publicitate) care le pot combina cu alte informatii obtinute de ei direct sau indirect. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.